30/7

Har vaknat, ringt Miriam och duschat, snart ska jag möta Miriam på Hammenviken, sen åker hon hem med mig och sover här! Det var sjukt längesen jag såg henne, och jag gissar att hon har blivit megabrun. Suck. Det har inte jag. Såklart!




Bilder från nästan exakt ett år sedan! Sweet :D

29/7

Just nu ligger jag i hängmattan och jäser, bloggar och njuter av det grymt härliga vädret!
Har varit på stan i dag med Mamma, vi åt glass och handlade mat. Jag hann även kika i lite affärer efter en höstjacka, men jag är nog lite för tidigt ute tror jag. Men det är bara bra, det betyder att sommaren inte är slut än! Har dock hittat en på HM:s hemsida som jag tycker verkar ganska snygg. Men man vet ju aldrig, plötsligt dyker en billigare och snyggare upp!
Senare idag ska jag baka min makalöst, extraordninärt, oerhört goda kladdkaka! Jag tror allt att jag ska slänga upp receptet här på bloggen:

Agnes KLADDIGA kladdkaka:
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk kakao
100 g smält smör
1 dl mjöl
0,5 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 C.
2. Smält smör i en kastrull.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda samman resten, inte för mycket.
5. Häll i bröad form.
6. Grädda i 15-20 min.
7. Låt stelna och servera med grädde. PS! Jordgubbar är också ett hett tips!


Jackan från HM.

28/7

Dagen började makalöst segt! Steg upp vid 10tiden och åt frukost, sen gick jag bara omkring här hemma och ute på gården i nån timme, tills jag somnade ute på gräsmattan pga uttråkan. När jag sedan vaknade så segade jag lite till och fick tillslut någon slags AaaahNuMåsteJagVerkligenGöraNågot-Panik! Så då lyssnade jag på min kloke far och for ner på slingan och joggade. Sjukt skönt, trots värmen!
När jag var hemma igen så hade jag såklart massvis med energi så då började jag måla, och höll på med det tills jag hade alldeles för mycket oljefärg på armar och ben. Ajaj, inte roligt för huden, det.
Nu sitter jag nyduschad och ska få i mig dagens första mål mat (förutom frukosten). Jag vet, jag suger på att äta lunch. Den är som mest ivägen för mig... när det är lunchdags vill man ju göra annat!

Uppdatering från PDOL

Det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna. Eftersom jag bara gått hemma och varit rastlös så har det inte funnits så mycket att skriva heller. Men jag kan ju berätta lite om PDOL torsdag och fredag:
Torsdag: Efter en alldeles för sen ankomst från min sida så såg jag tillslut Lova och Jenna vid stora scenen. Vi bestämde att de fick se Olle Nyman trio och jag Måns med mamma och Emma. Och han ÄR faktiskt snygg och charmig. Det spelar ingen roll hur mycket alla andra säger det motsatta! För han ÄR det. Faktiskt.
Sen träffades vi igen och gick och kollade vad Calaisa var för något. Vi var inte så impade så därför fick det bli lite karusellområde, men vi konstaterade ganska snabbt att krokodil var mysigare. Så vi gick dit och haffade ett bord och fikade en stund för att sedan gå och se Laleh. Eftersom det var väldigt glest med folk så gick det bra att stå vid stängslet längst fram. Och hon var sjukt bra! Grym live och lagom helflummig!
Fredag: Maggio. Maggio. Fantastiska Maggio. Stod allra längst fram även här, lite trångt, men det var det värt! Hade aldrig kunnat tänka mig att hon var så bra live! Stämningen på babylon var på topp och det var sanslöst bra! She's my new favourite.
Perssons Pack, Melody Club, A camp och BWO hann vi också kika en snabbis på, vissa mer imponerade än andra.
Jag och Lova hann även åka en karusell. Bara för att få det gjort!
Tog 01.45 bussen hem, och bums i säng!







Maggio-bilden blev lite halvtaskig, men så blir det när halva piteå står och hoppar runtomkring.

PDOL!

Här sitter jag, 400 kr rikare efter att ha klippt lite gräs hos farmor i ca 2 timmar(FYRAHUNDRA KRONOR FÖR TVÅ TIMMAR!? Ja, helt galet) och tänker att snart måste jag börja göra mig i ordning. Det betyder typ sätta upp håret, så det tar nog inte så länge.
Jag har lovat min mamma att gå med henne och se Måns Zelmerlöv, hon är förälskad i honom, och sen blir det full rulle med Lova & Jenna! Eftersom alla har lite olika musiksmak så blir det nog till att planera vad vi ska se :) Och jag tror faktiskt jag ska ta och åka lite karuseller i år, fattar inte varför jag inte gjorde det förra året?
Här kommer två små bilder från förra året.










Och nej, Jensen var inte en favorit. Gillade bara bilden :)

22/7

Tjing! Dagen började med ett hurtigt besök hos Farmor för att klippa gräs och tjäna lite cash. Det gick inte så bra, gräsklipparen visade sig vara 100% död och vi stod där som två små mörtar och fattade ingenting. Suck. Så då fick jag istället gå omkring i logen och titta på gamla (för henne: nostalgiska) möbler vilket jag inte fann speciellt intressant. Efter någon timme tog jag cykeln hem igen (INTE MOPPEN!!!) och berättade om den mystiska gräsklipparincidenten för min familj. Då stack min bror till Farmor och tryckte in en röd platta som tydligen inte var intryckt, och vips så funkade den! Hmm... jag tyckte faktiskt att jag tryckte in den där plattan? Jag ska iallafall få komma tillbaka imorgon och klippa då istället.

Sedan kom Isak och vi plockade jordgubbar och ogräs, såg Starwars och skrev autografer. Men när jag inte ville ut och cykla med honom så for han hem. Då gick jag och hjälpte min bror med att bygga en vägg till stugan, fast jag glodde mest och tänkte på annat.
Nu har jag och Simon varit hos Isak och byggt lite på hans koja. Isak stod och dansade och sjöng för oss medan vi slet som vargar bland myggen. Det var trevligt!

21/7

Agnes goes moppegangster! Igår körde jag till stan och tillbaka bara för att köpa PDOL-biljetter. Det gick väl ganska bra förutom att jag virrade bort mig i öjebyn och sedan körde jag åt fel håll vid ett rödljus... jag måste ha stått i fel fil för alla bilar framför mig svängde nämligen vänster men eftersom jag skulle rakt fram så kunde jag ju liksom inte följa efter dem? Så jag körde gasen i botten rakt fram, ovetande om det fanns några bilar runt omkring mig som hade tänkt köra där. Ajaj, farligt. Men som tur är så har jag en moppekurs inbokad så då ska jag väl få lära mig ett och annat hoppas jag :)
När jag kom hem lekte jag husmor; For och handlade, lagade mat och diskade. Duktig flicka!
Idag har jag varit i stan och nu håller jag på att rensa min dator... suck. Det är en aning drygt!



Thats mine! :)

19/7

Det här har nog varit den lugnaste dagen på länge... har legat på en madrass på altanen och tovat, solat och lyssnat på radio mest hela dagen!
I förrgår var det avskedskväll för Malin & Eliza som åker på språkresa i England i 3 veckor snart. Så vi hade en liten tjejkväll hos Malin med innehåll av att bada badtunna, snacka, äta gott, skratta, köpa gott, snacka, se film, snacka, skratta och sova! Helmysigt. Jag kommer sakna er båda så äckligt mycket! <3

Nu ska jag se efter om det dykt upp några fler jordgubbar i landet!
Tjingeling!

Sen så längtar jag en hel del till PDOL!

17/7

Tjo! Idag blir det att köra traktor aaaall daaay looong! Nästan.
Och jag hatar när solen inte är här så jag lägger upp en bild från i lördags, då solen VAR här, och tänker att den är här idag med... det borde väl fungera?


Jag o Malin på Furu!

gylfhållare


Helt klart världens bästa, och mest simpla uppfinnig! Jag fattar inte varför man inte tänkt på en sådan enkel sak förut :S Nu har jag iallafall gjort egna, av vanliga gummiband, och de sitter på ALLA mina jeans. Great!

Ikväll ska jag se Harry Potter & Halvblodsprinsen :D

lördag, måndag

Här kommer lite bilder från i lördags då jag med Malin!

På furu. Malin visar upp armbandet som hon fyndade på loppis, jag kan avslöja att hon är galen i det!

Jag på furu.

Jens kom också dit.

Och Malin var sådär gulligt konstig x)

Sen gick vi hem till henne och åt mat, satt vid datorn, gick och badade på furu, gick tillbaka och badade i hennes badtunna, såg film, somnade. Helgrymt!

Och nu kommer två små bilder från i måndags då jag, malin, miriam, lova & isak var på sandön och badade!

Malin, Miriam, Lova & Isak

Snyggingar ;)

14/7

Det förra inlägget måste ha varit det längsta som någonsin visats på denna blogg! Men det blir lätt så när SkrivarLova är på besök. Men jag är rädd att detta inlägg också kommer bli en aning för långt... trots att det är jag JAG som skriver!
Dessa två dagar har varit extremt roliga! Faktiskt... helt hyperbra!
Efter den sorgliga filmen, som fick avsluta det långa inlägget från igår, så torkade Malin, Miriam och Lova tårarna lite grann för att sedan börja traska ned till tältet. En tät dimma hade lagt sig över fältet så det kändes helt awesome att vandra rakt genom den och endast urskilja få konturer av vårt vackra 4-mannatält. Vi satt uppe ett antal timmar och bara pratade, skojade och hade det bra. Men sen ville MriamTwilightFan och LovaFöredettaTwilightFan se på... Twilight, vilket jag och Malin vägrade. Så medan de låg och dregglade till Edward Cullen klockan två på morgonen så låg jag och Malin bervid och flummade. Vi fick många "SSSSCH" men det brydde vi oss inte om. Detta flummande ledde dock till att vi somnade...
Jag och Miriam var de första som vaknade ca 5 timmar senare, och det gjorde vi med 0% respekt för de som ännu inte riktigt hade lämnat sin djupa sömn. Vi klev på hår, ropade och pratade lite högre än vanligt. Efter bara några minuter gav detta resultat, Malin kom ut från tältet. Det var dock lite svårare att få upp Lova men även detta lyckades vi med tillslut.
Vi gick upp till huset för att äta frukost, sedan såg vi SOS där bla Lasse Åberg medverkade... fräsig gubbe, det där! Fast det tyckte nog inte Lova, för hon somnade och fortsatte med det trots att vi andra gick ut och lade oss på en filt och lekte ordlekar.
Efter ett tag råkade Malin nämna något som lät som "Jag vill bada", och swisch så var TheBadFantastAgnesIsaksson på fötter. Då blev jag sådär påfrestande och jobbig, för ivrigheten att få fara och bada bara sköljde över mig.
Efter många om och men så var vi påväg. Jag, Malin, Miriam, Lova och KusinIsak (min badkompis). Men för att göra MiriamSomInteÄrEnBadfantast nöjd, så for vi först på ICA och köpte godis.
Några timmar senare började vi köra hemmåt igen, och då hade vi hunnit med följande: Bada. Skvätta på folk som inte badar. Simma över till sandbanken. Göra bongotrumma av sand. Spela volleyboll. Ligga och sola. Äta choklad. Prata framtid. Göra sjöjungfru av sand. Bada lite till.
Och det bästa av allt var att vi hade hela sandön NÄSTAN för oss själva!
Väl hemma så packade vi ihop tältet och lite sådana tråkiga saker. Fast jag och Malin gjorde det mesta. Vi bar madrasserna. Medan Miriam och Lova låg och sov på filten. Och tiden flöt på, och plötsligt skulle Miriam och Malin åka hem.
Kvar var jag och Lova som satte oss och åt middag, lunch och kvällsmat. För vi hade varken ätit lunch eller middag och eftersom vi åt våra biffar så sent så blev det ungefär som vår kvällsmat. Nice! Vi gungade hängmatta och sedan tillbringade vi resten av kvällen åt att se på Gossip Girl på Lovas dator... jag är heeelt manipulerad! Hon for hem vid halv elva och då började jag lite smått att städa efter oss.
Såja! Här fick ni en alldeles för tråkigt ingående beskrivning av dagen idag! Bilder finns. Men inte här. Snart.
Nu har jag överskottsenergi... hejdå!

Sjulnäsgangsteeers

Lova skriver

Nu är Jag, Miriam och Malin hemma hos Agnes. Vi har ätit plättar, badat och pratat.
Vi bärjade dagen (direkt efter att Agnes och Miriam hade mopedat iväg till ICA för att käpa grädde) med att fylla våra arma stackars magar med mjölk, mjöl och salt. Samtliga ungdomar i kompisskaran blev ganska illamående, men eftersom plättarna hade smakat förspikat bra var vi alla överens om att den goda måltiden hade varit värd smärtan.
Efter ett tag cyklade vi 4, oskuldsfulla barn ner till sandön för att ta oss ett dopp. Agnes och jag själv var snabbt nere i vattnet medan de båda M:en tvekade uppe på stranden. Jag och Agnes stod med vatten upp till knäna när jag konstaterade att det var kallt. Mitt uttalande följdes direkt med ett vattendopp från min sida. En tradition jag har och som jag har fullföljt varenda bad de senaste 5 åren. Kallt vatten har aldrig varit särskilt jobbigt för mig men för att förminska lidandet doppar jag mig direkt. Agnes blev då irriterad på mig, men det sket jag i.

Badet var underbart och vi hade det jättekul. Det är vid sådana här tillfällen man är glad att man har de kompisar som man har.

Efter besöket i den beståande vätskan cyklade vi åt skillda håll. Miriam och Malin begav sig av till Agnes hus för att sätta upp tältet medans jag och Agnes gav oss iväg till OK för att köpa godsaker till den kommande kvällen.
Inköpet av diverse sötsaker samt gurkor gick realtivt smärtfritt och vi vandrade nöjda ut ur butiken. (Vars pris för mjölk för övrigt är alldeles hutlöst.)
Precis när vi börjar cykla hem känner jag hur någonting stramas åt runt min fot. Jag tittar neråt för att, till min fasa, upptäcka att mitt skosnöre har lindat sig oroväcande många varv runt cykelpedalen. Snabbtänkt som jag är inser jag att om jag inte gör någonting åt detta snabbt kommer jag ramla. Något försynt (eftersom brottsplatsen var befolkad med kååla killar 96 från sjulnäs) säger jag till Agnes:
"Öhm, det har hänt en liten incident" Agnes vänder sig bakåt för att titta mig i ögonen.
"Vaddå?" Mer hinner hon inte säga för i hennes bakåtvridande hade hon också saktat ner. Detta resulterar i att jag åker in i hennes bakdäck och ramlar.
Då vill jag att ni ska veta att jag ramlat med cykel en endaste gång tidigare i mitt liv, så detta hör inte direkt till vanligheterna.
Om det finns folk därute som aldrig har ramlat på cykel vill jag bara meddela att det gör sjukt ont. Speciellt om man har korta shorts på sig.
Jag upprepar ordet aj några gånger och Agnes kollar oroligt på mig. Den värsta smärtan gick dock äver ganska fort och nu kollade jag bedrövat på mina nyarakde ben som hade blivit vandaliserade av asfalten.
Precis när jag gör mig redo för att ställa mig upp kommer en kåål kille 96 med lagomt fint häng och vacker keps förbicyklandes.
"Hur gammal är du?" Säger han med en spydigt omålbrottig röst. Han tycker jag är löjlig som ramlar med cykel. Det märks tydligt.
Agnes, som är en självständig och oerhört rävsaxig kvinna Säger:
"Håll käften."
Samtidigt säger jag, i helt normal samtalston.
"fjorton." Agnes tycker detta är lite konstigt eftersom jag brukar bitcha mig igenom livet.
AGNES SKRIVER
Då började the kååla 96 gangsters sjunga:
"Hej, hej, hej jag är bara 14 år och jag kaaaan inte cyklaaaaa"
Nu var Lovas kokta fläsk stekt (läs: nu är måttet rågat) så Lova säger:
"Hur gamla är ni då, nio eller?"
Tha kååla 96 gangsters hann inte svara innan Lova kontrade med:
"Fy, vilken snygg keps du har!"
Även efter denna kommentar hann de inte kontra, utan istället gjorde Lova det genom att säga:
"Och erat häng! SHIIIT! Vad snyggt!"
De vettskrämda kååla 96 gansters börjar sakta cykla bort från oss medan dom tappert försöker verka coola genom att dra upp deras tröjor osv.
Och jag, jag stod bara och skrattade. Det var roligt. Det var väldigt, väldigt roligt. Vi tog farväl och cyklade iväg.

Nu har vi satt upp tältet, stekt hamburgare och diggat till Euskefeurat, så då sitter en sorglig film som en smäck!
Hejsvejs!

11/7

+ Solen är tillbaka
+ Det betyder BAD
+ Nu har jag äntligen en hängmatta att slappa i
+ Imorgon blir det mest troligt heldag med Miriam, Malin & Lova!
+ Jag ska på loppis
+ Snart är det PDOL
+ Nu ska jag på loppis.

HÄJDA!

10/7

De senaste dagarna har jag varit ganska så slutkörd efter de där tre veckorna, så jag har bara varit hemma och pysslat på.... väldigt tråkigt.
Igår började dock mitt bondejobb. Det känns ganska bra, för jag är i behov av pengar!
Då satt jag i en traktor i 6 timmar och hjälpte pappa att samla in balar. Det var vääldigt tjatigt: Gas i högst 3 sek, kopplingen,bromsen, växla till normal, vänta i ca 5 minuter på att pappa skulle lasta klart, sen kopplingen, växla framåt, gas osv. Det var en himla tur att jag hade radion och tovningen i högsta hugg, annars hade jag nog somnat ett antal gånger!

En sak som bör nämnas är att nu har jag kört SJÄLV med moppen till och från byn två gånger! Det känns himla bra! Min överbeskyddande bror tycker dock inte alls att jag är redo för att köra själv, han tycker nog helst att jag aldrig ska köra utan honom sittandes där bak. Och det säger han som började köra när han var tretton, med trimmad moppe x)

Och jag undrar skarpt var sommaren tog vägen?

KONFABILDER!

Back to reality... again!
Nu börjar mitt sommarlov på riktigt kan man säga, för det är först nu jag kan göra precis vad jag vill! Att vara på två olika läger på 3 veckor blev lite tufft i slutändan, det måste jag medge, men vi hade det ändå riktigt roligt även på danslägret :)
Schemat för varje dag såg ut såhär: Vakna. Äta frukost. Dans i 1,15 h. Kort paus. Dans i 1,15 h. Lunch. Dans 1,15 h. Kort paus. Dans 1,15 h. Middag. Fritid. Kvällsaktivitet. Fritid. Kvälssfika. Vara uppe lääänge.
Och som traditionen lyder så vakade vi sista natten, detta är anledningen till att jag sitter här stentrött med igentäppta näsborrar. Toppen!

Nu kommer det en massproduktion av konfabilder, fy vad jag saknar konfan nu. Hade två underbara veckor!

Första kvällen så var Indigo på plats, de var riktigt bra!


















Danne, Miriam, Jens, Sara och Stina i vår stuga.



















Vi var på reprisen och hyrde kläder inför vår festkväll. Miriam var James Bond.



















Och Micke var Matrix























Volleyboll spelades precis exakt VARJE dag! Sjukt roligt!





















Stugan som jag, Miriam, Sara & Stina bodde i!























Sara, Sanna, Hanna & Stina


















Sofia & Malin























Volleyboll med Jens & Danne


















Bad på PCM. Här har vi jag, Amanda, Stina & Sara. Jag, vet, jag ser lite retarded ut.



















Miriam, Jens & Jag. Och vi gillar min lock precis i pannan x]
















Sommarbilden 09! Amanda, jag, Stina, Sara och Malin.

















Sweeeeet























På midsommarkvällen plockade vi 9 st blommor och lade dem under kudden. Och jag drömde om alldeles för många xD haha


















Och här börjar festkvällen, alla var utklädda med kläder från reprisen. Maja & Sara hade valt temat svartvitt!



















Emmy & Julia


















Miriam & Malin var James Bond med bondbrud!


















Sara, Emmy & John. Fytusan vad vi skrattade vid det bordet alltså!


















John skrattade så mycket att han satte ner glaset lite för hårt, så det gick sönder xD


















Och bordet brevid oss skrattade åt oss



















Jag & Stina vad bröderna fluff! Visst är vi grymma?!


















Ledarna Olle & Simon hade temat... kvinnligt och rött?























De vid vårat bord!


















The BrödernaFluff!























Och nu kommer bilder från själva konfirmationen!























Redovisning

















Sara, jag & Miriam rappade x)
















Miriam och jag sjöng "Jesus take the wheel" av Carrie Underwood






















Såhär såg jag ut!
























Jag & en stolt bror























Emelie var också där! :D <3 href="http://3.bp.blogspot.com/_-yrCk7UoINQ/SlHZNtClBfI/AAAAAAAABIQ/y_mOW2K3Cg0/s1600-h/konfa+2+hej+(1).jpg">











Brudarna














Konfagänget. Saknar!!!


Och förlåt för denna alldeles för stora bildbomb!