Här kommer receptet på maräng- och jordgubbstårtan som jag gjorde till midsommar.
Ingredienser:
2 färdiga marängbottnar
1 liter jordgubbar
4 gelantinblad
1/2 dl vatten
1 dl socker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Mixa bären till en puré.
- Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
- Koka ihop vatten o socker. Krama ur all vätska ur gelantinbladen o lägg ner dem i lagen. Se till så att de smälter helt. låt blandningen svalna till ca kroppsttemp.
- Blanda lagen med bärpurén.
- Vispa grädden o rör ner den försiktigt.
- Klä en form med avtagbar kant med plastfolie. Placera en marängbotten i formen.
- Fördela hälften av blandningen på marängen. Placera den andra bottnen ovanpå och fördela resterande mängd mousse ovanpå, även nerför sidorna.
- Täck över tårtan o låt stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta upp tårtan och garnera med färska jordgubbar!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar