ebbas maräng- och jordgubbstårta.

Här kommer receptet på maräng- och jordgubbstårtan som jag gjorde till midsommar.

Ingredienser:

2 färdiga marängbottnar
1 liter jordgubbar
4 gelantinblad
1/2 dl vatten
1 dl socker
3 dl vispgrädde

Gör så här:



  1. Mixa bären till en puré.

  2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 min.

  3. Koka ihop vatten o socker. Krama ur all vätska ur gelantinbladen o lägg ner dem i lagen. Se till så att de smälter helt. låt blandningen svalna till ca kroppsttemp.

  4. Blanda lagen med bärpurén.

  5. Vispa grädden o rör ner den försiktigt.

  6. Klä en form med avtagbar kant med plastfolie. Placera en marängbotten i formen.

  7. Fördela hälften av blandningen på marängen. Placera den andra bottnen ovanpå och fördela resterande mängd mousse ovanpå, även nerför sidorna.

  8. Täck över tårtan o låt stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta upp tårtan och garnera med färska jordgubbar!

0 kommentarer: