Potatisskivor är det nya!

Kurr, kurr och kurr. Det är vad min mage säger just nu, och vet ni varför? Jo, för att vi fick potatisskivor till lunch idag! Och jag lovar, det är inte jag som är överkritisk, det var verkligen BARA potatisskivor med en gnutta spenat i. Tillbehör? Ja, salt. Något mer? Nej. AAAAAH! Jag blir så sjukt arg. Hur kan man tro att elever ska klara sig på potatisskivor?! Jag fattar ingenting. Verkligen, absolut ingenting.

Kopierat från någon matgrej från Kommunen som någon dum politiker skrivit:

"Klimatsmart alternativ. Den vegetariska rätten för alla barn/elever som Måltidsservice serverar en gång per vecka har initierats av politikerna som ett klimatsmart alternativ och för att barnen ska bredda sin matrepertoar. Den vegetariska maträtten utnyttjar mindre av våra gemensamma resurser och det stämmer väl in i Piteå kommuns arbete med att bli en långsiktigt uthållig kommun. Vegetarisk mat ska för övrigt inte förväxlas med veganmat. Veganmat innehåller inte något från djurriket, medan vegetariska alternativ kan innehålla såväl mejeriprodukter som ägg."

Visst låter det inte fantastiskt? Jo, om det varit sant. Det är nämligen så att nu har vi fått vegetariskt tre dagar i rad. Och om man kan räkna 1+1+1 så vet man ju att det inte blir 1, vilket denna text påstår. Och är det att bredda vår matrepertoar genom att ge oss ENDAST potatis? Nä.

Jag skulle kunna babbla på om detta i åratal. Men det kan ni få slippa.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte undra på att hälften av eleverna är sjuka....
Har ni inget elevråd???

Anonym sa...

Om man vänder på smart blir det som bekant trams. Man skulle kunna säga att det är fråga om "klimat-trams", ett nytt begrepp kanske...

Anonym sa...

Några tips:
1. Dokumentera alla förekomster av "klimattramsiga" maträtter (datum, bild och vad maträtten består av) under t.ex. en månad.
2. Kolla om potatisen ens är producerad i närheten.
3. Ifrågasätt om inte också politikerna bör "bredda sin matrepertoar"
4. Koppla frånvaron av riktig mat till elevernas möjlighet att prestera i skolan. Det finns forskning på detta.
5. Det är helt OK att babbla om detta i åratal om inget positivt händer. Ge inte upp!