För någon vecka sedan bakades det en smarrig jordgubbspaj här på kullen.
Ingredienser:
Pajskal
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl råsocker
1 krm salt
100 g smör, smält
100 g mörk blockchoklad
Fyllning
3 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk citron, pressad
3 msk honung
1,5 l jordgubbar, färska
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Blanda vetemjöl, gryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt smöret och blanda samman.
- Tryck ut degen i en pajform med låg kant och löstagbar botten, ca 26 cm i diameter.
- Förgrädda ca 10 min mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och låt det svalna.
- Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Pensla pajskalets insida med chokladen och låt den stelna. Chokladen gör att pajskalet behåller sin krispighet och inte fuktas av fyllningen .
- Fyllningen: Blanda försiktigt samman crème fraiche, vispad grädde, pressad citron och honung. Bred fyllningen i skalet och lägg tunt skivade jordgubbar ovanpå.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar