citroncheesecake.

Såhär på kvällskvisten tänkte jag dela med mig av ett recept på en god citroncheesecake som jag gjorde för några dagar sedan.

Ingredienser:
11 st digestivekex
60 g smör
550 g philadelfiaost
1 ¾ dl socker
1,5 msk vetemjöl
1,5 krm salt
3 ägg
Ca 3 msk pressad citronsaft
1 ¾ dl gräddfil

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret och kör digestive och smör i en matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och ställ i kylen.
3. Rör ihop philadelfiaosten med sockret och blanda ner vetemjöl och salt.
4. Blanda i äggen ett i taget.
5. Smaksätt med den pressade citronsaften. Smaka dig fram, mängden varierar beroende på smak och tycke.
Fyll smeten i formen och grädda i ca 35-40 minuter.
6. Ta ut kakan och bred på gräddfilen, grädda sedan i ytterligare 3 minuter.
7. Låt svalna helt, helst över natten. Servera med kiwi, passionsfrukt eller röda vinbär.

0 kommentarer: