mjuk pepparkaka.

100 g smör
2 dl råströsocker.
2 ägg
1,5 dl gräddfil
1 msk mald ingefära
1 msk mald nejlika
1 msk mald kanel
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl lingonsylt

Glasyr
1 ½ dl florsocker
1 msk gräddfil
ca 12 tranbär eller lingon
3 droppar röd karamellfärg.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör socker och smör pösigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
  4. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl.
  5. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
  6. Rör ner lingonsylten med en slev, försiktigt så att de inte går sönder.
  7. Smörj och bröa en 1,5 liters form och häll smeten i formen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
  9. Blanda florsocker med gräddfil och färga med karamellfärgen.
  10. Lägg på glasyren när kakan svalnat helt och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera med bär. (Själv gjorde jag ingen glasyr, går lika bra utan.)

0 kommentarer: