100 g smör
2 dl råströsocker.
2 ägg
1,5 dl gräddfil
1 msk mald ingefära
1 msk mald nejlika
1 msk mald kanel
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl lingonsylt
Glasyr
1 ½ dl florsocker
1 msk gräddfil
ca 12 tranbär eller lingon
3 droppar röd karamellfärg.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör socker och smör pösigt.
- Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
- Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl.
- Tillsätt mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
- Rör ner lingonsylten med en slev, försiktigt så att de inte går sönder.
- Smörj och bröa en 1,5 liters form och häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
- Blanda florsocker med gräddfil och färga med karamellfärgen.
- Lägg på glasyren när kakan svalnat helt och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera med bär. (Själv gjorde jag ingen glasyr, går lika bra utan.)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar