Brownies!

Har just bakat smarriga brownies till mammas och Simons kalas på fredag!

Brownies
250 g mörk blockchoklad
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 st ägg
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 krm salt



  1. Klä en ugnsform, ca 23 x 23 cm, med bakplåtspapper (för en vanlig långpanna krävs dubbel sats).
  2. Smält 200g av chokladen över vattenbad eller i mikron.
  3. Hacka resterande 50 grammen av chokladen och spara till senare.
  4. Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp.
  5. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
  6. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
  7. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt för sig, och sikta ner i smeten. Rör försiktigt ihop med en träslev och vänd även ner den hackade chokladen.
  8. Häll smeten i formen och släta ut den. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter.
  9. Låt stå svalt under natten och servera med grädde och bär!

0 kommentarer: