Har just bakat smarriga brownies till mammas och Simons kalas på fredag!
Brownies
250 g mörk blockchoklad
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 st ägg
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 krm salt
- Klä en ugnsform, ca 23 x 23 cm, med bakplåtspapper (för en vanlig långpanna krävs dubbel sats).
- Smält 200g av chokladen över vattenbad eller i mikron.
- Hacka resterande 50 grammen av chokladen och spara till senare.
- Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
- Rör ner den smälta chokladen i smeten.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt för sig, och sikta ner i smeten. Rör försiktigt ihop med en träslev och vänd även ner den hackade chokladen.
- Häll smeten i formen och släta ut den. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter.
- Låt stå svalt under natten och servera med grädde och bär!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar