Ingredienser
Botten:
ca 12 st digestivekex 75 g smält smör
Fyllning:
800 g cream cheese (t.ex philadelphiaost)
2½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
4 ägg
pepparmyntsextrakt
röd karamellfärg
Glasyr:
200 g creame cheese
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
krossade polkagrisar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
- Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
- Smaksätt med pepparmyntsextrakt. Mängden kan vara lite svår, men man får smaka sig fram.
- Häll en tredjedel av smeten i en separat bunke och blanda i några droppar röd karamellfärg.
- Varva ner fyllningarna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
- Kakan kommer fortfarande att kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnat.
- Låt kakan stå kallt över natten och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv.
- Bred på glasyr och strö lite krossade polkagrisar över kakan vid servering.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar