PolkagrisCheesecake!

Ingredienser
Botten:
ca 12 st digestivekex 75 g smält smör
Fyllning:
800 g cream cheese (t.ex philadelphiaost)
2½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
4 ägg
pepparmyntsextrakt
röd karamellfärg
Glasyr:
200 g creame cheese
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
krossade polkagrisar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  3. Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  4. Smaksätt med pepparmyntsextrakt. Mängden kan vara lite svår, men man får smaka sig fram.
  5. Häll en tredjedel av smeten i en separat bunke och blanda i några droppar röd karamellfärg.
  6. Varva ner fyllningarna i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  7. Kakan kommer fortfarande att kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnat.
  8. Låt kakan stå kallt över natten och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv.
  9. Bred på glasyr och strö lite krossade polkagrisar över kakan vid servering.

0 kommentarer: